wtorek, 17 lutego 2015

coffee and art

Dziś mam dla Was przepis na pyszną kawę oraz szarlotkę z budyniem : 
Kawa cappuccino - przepis:
Składniki:
- świeżo zaparzona kawa
- schłodzone mleko (ok. 150 ml - pół kubka)
- cukier/utarta czekolada lub cynamon do posypania.
Sposób przygotowania:Przy pomocy specjalnego spieniacza do mleka przyrządź gęstą piankę. Następnie ją podgrzej. Gdy spienione mleko będzie gorące, wlej do niego kawę. Osłódź do smaku lub posyp czekoladą i cynamonem. Kawa cappuccino gotowa! Smakuje świetnie do ciasta lub samodzielnie.
źródło : Kawa Cappucino  

Szarlotka z budyniem
Dobra książka , piękne słońce ,kawa oraz ciasto to idealne połączenie - Miłego dnia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz